Vi på Kreddy är medvetna om att kreditvärdighet kanske inte låter som det mest spännande ämnet, men sanningen är att det kan vara skillnaden mellan att nå dina ekonomiska mål och drömmar. Eller att gå miste om det du skulle vilja ha eller behöver i ditt liv. 

Det är enklare än du tror, ju bättre kreditvärdighet du har, desto större möjligheter har du till bra lånevillkor. Både vad gäller befintliga lån och eventuella nya. 

1. Förstå din UC-Score: Din UC-score är som ditt ekonomiska fotspår. Vet du när den uppdateras? Den är nyckeln för att förstå hur kreditvärdig du är. UC-score och kreditupplysning är inte samma sak, en upplysning tas för att bedöma hur kreditvärdig du är. Ökar din score - ökar din kreditvärdighet! Ett enkelt sätt att hålla koll på detta är genom att ladda ner Kreddy-appen och följa den. Ingen upplysning tas när du använder appen - din kreditvärdighet påverkas inte. 

2. Betala i tid: Att betala dina räkningar i tid är som att ge din UC-score bästa möjliga villkor att bli bättre. Missa inte eller skjut upp betalningar – det kan sätta käppar i hjulet för dig.

3. Var varsam med användandet av krediter: Har du flera outnyttjade krediter sänks din kreditvärdighet i onödan. Avsluta alla krediter du inte använder och se över gamla köp på avbetalning och mindre lån. Om din score är låg och du har flera upplysningar på kort tid, undvik att göra låneansökningar eller annat som innebär ytterligare upplysningar då dessa kan sänka din kreditvärdighet ytterligare. 

 

Håll koll på din UC-score, betala räkningar och fakturor i tid och var varsam med krediter och köp på avbetalning. Ladda ner vår app för fler tips och enkel koll för just din privatekonomi! Den är kostnadsfri och påverkar inte ditt kreditbetyg negativt - vi tar inga kreditupplysningar på dig.
Det är som att ge din ekonomi en mini-makeover! Lycka till med att stärka din ekonomiska framtid.